Samla alla anmälningar, på ett och samma ställe!

Vi har tagit det bästa från “bli-medlem knappen”, det bästa från formulär – och byggt ett helt nytt sätt att ta in anmälningar!


Välj mellan att:

  • Ta in intresseanmälningar med formulär och granskning
  • Öppna upp för prova-på med automatisk avisering
  • Direktanmälan
  • Endast visa för anmälan direkt via tränare eller kansli


Alla lag syns på en och samma anmälningsida, direkt via er hemsida. Enklare än någonsin att bli medlem!

I denna artikeln går vi igenom hur du kommer igång med anmälningsfunktionen.

PS: Har du inte tillgång till funktionen än? Maila info@sportadmin.se så hjälper vi dig vidare.
KOM IGÅNG1. Bekräfta medlemsgruppen

För att ett lag ska visas på hemsidan och vara anmälningsbar måste medlemsgruppen vara bekräftad. En obekräftad medlemsgrupp går inte att anmäla sig till.


För att bekräfta en medlemsgrupp, gå till “Medlemsgrupper” i vänstermenyn → välj en grupp i rullistan → klicka på “Bekräfta gruppen” uppe i högerhörnet.2. Lägg upp gruppkostnad

Klicka HÄR → för att läsa om hur du lägger upp en gruppkostnad.OBS! Om ni har familjemedlemskap, se till att det även är upplagd en gruppkostnad för Familjemedlemskap.3. Gör anmälningsinställningar

Gå till “Anmälningar" i vänstermenyn och klicka på “Ändra” ute till höger om ett lag. 


Så länge inga inställningar har gjorts kommer lagen inte att visas på hemsidan, därav är alternativet “Ingen anmälan” alltid förvalt.


Det finns fyra alternativ för att öppna upp ett lag för anmälan:


Direktanmälan med betalning: Medlemmen anmäler sig till laget, betalar och får direkt en plats i laget.Direktanmälan med prova på: Medlemmen anmäler sig och får en plats direkt i laget. Medlemmen har status status prova-på vilket innebär att aviseringen är pausad under prova-på-tiden.


NY!
Intresseanmälan med granskning: Medlemmen anmäler sig till laget och läggs i en inkorg. Via inkorgen granskar föreningen anmälningarna. När föreningen lägger in en anmäld medlem i ett lag, skickas en avisering automatisk ut till medlemmen.
NY!
Endast information: Medlemmen kan inte anmäla sig till laget men kan läsa mer om laget. Det vanligaste är att föreningen hänvisar till lagets tränare med telefonnummer och/eller mailadress.

Ingen anmälan: Laget syns inte på hemsidan och går inte att anmäla sig till.

Vid valen "Direktanmälan med betalning", "Direktanmälan med prova på" och "Intresseanmälan med granskning" har du möjlighet att fylla i följande information. Vid valet "Endast information" fylls enbart "Information inför anmälan" i.


Information inför anmälan: Fyll i info om laget. Medlemmen ser infon direkt på hemsidan utan att behöva anmäla sig.Information efter anmälan: Fyll i info som ska skickas när medlemmen har anmält sig till laget. 

Avancerade anmälningsinställningar:

Öppet från/till: Datumintervall när laget visas på hemsidan och medlemmarna kan anmäla sig. Förvald gruppkoppling: Välj vilken gruppkoppling nya medlemmar ska få när de anmäler sig till laget.Max antal deltagare: Fyll i hur många medlemmar som max får vara i laget (inklusive befintliga medlemmar)


Det går också bra att koppla på frågeformulär på respektive grupp. Via frågeformulär har ni möjlighet att få svar på frågor från nya medlemmar direkt via deras anmälan.Väljer du intresseanmälan med granskning samlas alla anmälningar i en inkorg. Så här gör du för att hantera anmälningarna →

TIPS! Finns inte det frågeformuläret du letar efter? Läs mer om hur du lägger till ett nytt frågeformulär →4. Publicera anmälningssidan på hemsidan

För att visa anmälningssidan på hemsidan, klicka på "Till anmälningssidan" inne i SportAdmin och kopiera länken. Klistra sedan in länken på valfri plats på hemsidan - tillexempel i välkomststycket, som en annons eller varför inte som en egen verksamhet i toppmenyn?