Med nya Anmälningar blir det möjligt för er att ta emot intresseanmälningar till grupperna, hantera formulär och godkänna nya medlemmar. Samla alla anmälningar på ett och samma ställe, samtidigt som ni automatiserar processen från första kontakt till att medlemmen har betalt och är med i gruppen.

Nyfiken på hur det ser ut för en medlem som har anmält sig? Läs mer här →KOM IGÅNG

1. Förbered medlemsgrupperna

2. Gör inställningar & öppna grupper för anmälan

3. Publicera anmälningssidan på hemsidan
1. Förbered medlemsgrupperna

För att ett lag ska visas på anmälningssidan måste medlemsgruppen vara bekräftad och ha en gruppkostnad kopplad till sig.


Bekräfta grupperna

1. Navigera till MEDLEMSGRUPPER i vänstermenyn > GRUPPLISTA i takmenyn.

2. Bocka i grupperna som ska bekräftas > klicka på MASSUPPDATERA.

3. Tänd funktionen "Bekräfta" och bocka i rutan till höger > UPPDATERA.


Lägg till en gruppkostnad

1. Navigera till BETALINSTÄLLNINGAR i vänstermeny > GRUPPKOSTNADER i takmenyn.

2. Klicka på LÄGG TILL GRUPPKOSTNAD. Här väljer du rätt grupp, väljer en kostnadstyp och anger belopp.

3. Klicka på SPARA.TIPS!
Använder ni er av familjemedlemskap? Då behöver ni se till att det finns en gruppkostnad även för det. 
2. Gör inställningar & öppna grupper för anmälan

När medlemsgrupperna är förberedda är ni redo att göra inställningarna för att öppna anmälan. 


1. Navigera till ANMÄLNINGAR i vänstermenyn.

2. Klicka ÄNDRA ute till höger om laget du vill öppna för anmälan. 

3. Välj anmälningsätt. Här finns fem alternativ att välja på. 


Direktanmälan med betalning

Medlemmen anmäler sig till gruppen, betalar och får direkt en plats i gruppen. Perfekt för till exempel knatteskola eller liknande.


Direktanmälan med prova på

Medlemmen anmäler sig och får en plats direkt i gruppen. Medlemmen har status prova-på vilket innebär att aviseringen är pausad under prova-på-tiden. Välj mellan 7,14 eller 21 dagars prova-på-period.


Intresseanmälan med granskning (NY!)

Medlemmen anmäler sig till gruppen och läggs i en inkorg. Via inkorgen kan ni granska anmälningarna som har kommit in, godkänna eller byta grupp på personen. Ni kan även välja att avisera direkt eller senare. Väljer ni att avisera senare behöver ni manuellt skicka iväg aviseringen. Läs mer här om hur du hanterar intresseanmälningar →


När medlemmen är godkänd får den ett bekräftelsemail och ledare kan se medlemmen i sitt lag. När det är dags för en ny period kan ni välja att kopiera över intresseanmälningarna till nästa. TIPS!
Aktivera ledarmail under FÖRENINGSINSTÄLLNINGAR > GRUPPKOPPLINGAR. Då får ledaren ett mail så fort det finns en ny medlem! Endast information (NY!)

Medlemmen kan inte anmäla sig utan bara se information om gruppen. Passar bra för till exempel A-laget som inte tar emot anmälan utan endast vill hänvisa till lagets tränare.


Ingen anmälan

Ingen anmälan är alltid förvald på medlemsgrupperna innan ni gjort några inställningar. Detta innebär att det inte går att anmäla sig till gruppen och den visas heller inte på er anmälningssida. TIPS!
Om ni ska göra anmälningsinställningar för flera grupper samtidigt - Bocka i de grupper som ska uppdatera och klicka sedan på ÄNDRA uppe till höger.4. Fyll i information i rutorna.


Information inför anmälan: Fyll i info om gruppen. Medlemmen ser infon direkt på hemsidan utan att behöva anmäla sig.

Information efter anmälan: Fyll i info som ska skickas när medlemmen har anmält sig till gruppen. TIPS!
Vill du bifoga en fil istället för text? Gå till AVISERINGAR i vänstermenyn > klicka på ÄNDRA till höger om gruppen du har öppnat för anmälan > klicka på FLER INSTÄLLNINGAR.


Vid direktanmälan med betalning: Bifoga fil i bekräftelsemailet.

Vid direktanmälan med prova på: Bifoga fil i aviseringsmailet.5. Fyll i avancerade anmälningsinställningar.


Öppet från/till: Datumintervall när gruppen visas på hemsidan och medlemmarna kan anmäla sig.

Förvald gruppkoppling: Välj vilken gruppkoppling nya medlemmar ska få när de anmäler sig till gruppen.

Max antal deltagare: Fyll i hur många medlemmar som max får vara i gruppen (inklusive befintliga medlemmar)6. Frågeformulär och tillval. Ni har även möjlighet att lägga till frågeformulär eller tillval om ni vill ha mer info från medlemmen än person- och kontaktuppgifter.TIPS!
Finns inte det frågeformuläret du letar efter? Läs mer om hur du lägger till ett nytt frågeformulär


Nu är inställningarna gjorda och gruppen syns på er anmälningssida! Vill du ser hur er anmälningssida ser ut? Klicka på TILL ANMÄLNINGSSIDAN uppe i höger hörn.


Är ni en flersektionsförening finns det ett filter för idrott på er anmälningssida. Detta så att det ska bli enklare för era medlemmar att hitta rätt grupp. Varje idrott får också en unik url till sin specifika anmälningssida. 3. Publicera anmälningssidan på hemsidan

För att visa anmälningssidan på hemsidan gör du så här:


Navigera till er Hemsidan > klicka på LÄGG TILL KNAPP > designa knappen efter eget tycke och smak > välj att länka knappen till ”Anmälningssidan”. Behöver du mer hjälp kring hur knappar funkar? Läs mer här → 4. Vanliga frågor & svar

Vi har deltagare som inte har svenskt personnummer. Kan dessa anmäla sig iallafall?

Deltagare utan svenskt personnummer kan i dagsläget bara anmäla sig om de redan finns i personregistret. Detta är något som vi kommer att kolla vidare på framöver.


Vi har olika avgifter beroende på när i perioden som medlemmarna anmäler sig. Hur kan vi justera detta?

För att justera avgiften allt eftersom perioden går är det bara att uppdatera gruppkostnaden som är knuten till gruppen. Så här uppdaterar du en gruppkostnad →


Funkar Anmälningar även för camper & läger? Hur gör vi isåfall med personer som inte ska bli medlem?

Absolut! I de flesta fall definieras en medlem som någon som har betalt en medlemsavgift. När du gör betalinställningarna för gruppen väljer du helt enkelt en avgift som inte är av typen medlemsavgift.