I denna artikel går vi igenom hur du som huvudadministratör kommer igång med SportAdmin Lagkassa. 


Vad är SportAdmin Lagkassa?

Med SportAdmin Lagkassa får ni som förening full koll på lagens ekonomi. Lagkassan finns i SportAdmin där du som huvudadministratör kan starta lagkassor, utse lagkassörer, se saldo och transaktioner samt starta försäljningar. SportAdmin Lagkassa går också att nå som lagkassör via LedarAppen och som medlem via MedlemsAppen.
KOM IGÅNG

1. Aktivera lagkassor och utse lagkassörer

2. Lägg till bankkonto


 

1. Aktivera lagkassor och utse lagkassörer

Första steget är att aktivera era lagkassor och utse lagkassörer. 


TIPS! 

Har din förening Lagkassa 1.0? Då är det dags att uppdatera till senaste versionen. Senaste versionen innehåller två nya flikar – försäljningar och rapporter. Maila info@sportadmin.se eller ring oss så hjälper vi till!1.1 Navigera till Lagkassor i vänstermenyn > Välj nuvarande period.

1.2 Klicka AKTIVERA för gruppen som du vill starta lagkassa för.

1.3 Välj vilken ledare som ska vara ansvarig > Godkänn användarvillkoren > Klicka AKTIVERA


TIPS!

När du klickar aktivera går det ut en inbjudan till lagkassören. Där hittar lagkassören info om hur det funkar och en länk till vårt digitala webinar för lagkassörer.

Nyfiken på hur SportAdmin Lagkassa funkar för lagkassörer? Läs mer här ->


TIPS!

Är du inte helt säker på vem som ska vara lagkassör? Välj lagets ledare tills vidare. Det går att ändra i efterhand genom att klicka VISA på rätt lag > Gå in på INSTÄLLNINGAR. Detta kan även lagkassören ändra direkt från LedarAppen.


Nu är lagkassan aktiverad för laget! Nästa steg är att lägga till bankkonto där transaktionerna för försäljningar och betalningsförfrågningar kommer att hamna. 


2. Lägg till bankkonto

2.1 Klicka på VISA ute till höger för laget du ska lägga till bankkonto för > Klicka på INSTÄLLNINGAR.


TIPS! 
Det är viktigt att lagens pengar finns på ett bankkonto som tillhör föreningen. Snacka ihop er om ni vill ha ett konto per lag eller ett för alla. Det vanligaste är att ha ett konto för alla lag och sen hålla koll på saldot via översikten.


TIPS! 
I denna vy kan du både hantera behörigheter och lägga till bankkonto. Vill du veta mer om behörigheter? Läs vidare här ->2.2. Klicka NYTT KONTO > Fyll i uppgifterna som efterfrågas. Ange kontonamn, förslagsvis "Lagkassekonto". 

2.3. Spara! TIPS! 

Har lagen redan ett saldo som ni vill registrera i deras lagkassor? Välj mellan att lägga till det direkt eller att låta lagkassören själv göra det. 

Så gör du för att lägga till ingående saldo:

Navigera till REGISTRERA TRANSAKTION. Välj intäkt > Döp den till ingående saldo > Fyll i datum och belopp > Välj övriga intäkter på "Transaktionen avser" > SparaMed lagkassan aktiverad, lagkassör utsedd och bankkonto på plats är laget redo att börja använda funktionen! Nästa steg är att komma igång genom att starta en föreningsförsäljning av till exempel Sverigelotten. 


Så gör du för att starta en försäljning i SportAdmin Lagkassa ->