Med SportAdmin Lagkassa får ni stenkoll på lagets ekonomi. Här kan ni:

→ Hålla koll på lagkassans saldo och hantera transaktioner

→ Skicka betalningsförfrågningar till medlemmarna

→ Starta lagförsäljningar och håll koll på hur många produkter som har delats ut och sålts

I denna artikel går vi igenom hur du som ledare kommer igång med SportAdmin Lagkassa för ditt lag.

Vill du se videos på hur lagkassan fungerar? Lär dig mer i vår LedarHub ->

KOM IGÅNG

1. Aktivera lagkassa och lägg till bankkonto

2. Behörighet i lagkassan

3. Informera medlemmarna om lagkassan

4. Starta försäljningar & skicka betalningsförfrågningar

För att komma igång med SportAdmin Lagkassa krävs det att föreningens firmatecknare fyller i och signerar en kundkännedom till vår betalpartner Ping Payments.

1. Aktivera lagkassa och lägg till bankkonto

Det första ni behöver göra är att aktivera er lagkassa. Detta gör ni genom att navigera till LAGKASSA i bottenmenyn > klicka på AKTIVERA NU > läs igenom och acceptera villkoren > AKTIVERA.

Er lagkassa är nu aktiverad. Under LAGKASSA i bottenmenyn har ni möjlighet att lägga till ett konto för er lagkassa. Om er förening tillåter er använda föreningens mottagarkonto kommer även detta finnas tillagt under Konton.

För att lägga till ett nytt konto klickar du på LÄGG TILL KONTO > välj om det är ett privatägt- eller föreningsägt konto > fyll i uppgifterna > NÄSTA.

2. Behörighet i lagkassan

Du som har aktiverat lagkassan blir automatiskt lagkassör. Vill ni vara flera som delar på ansvaret kan ni lägga till fler av lagets ledare som lagkassörer.

Navigera till MITT LAG  i bottenmenyn > klicka på en ledare  > ÄNDRA > skrolla ner till Lagkassan och välj behörighet > ÄNDRA.

När en ledare tilldelas behörigheten Lagkassör skickas det ett automatiskt mejl till ledaren med information om hur SportAdmin Lagkassa fungerar.

TIPS!
Ska en förälder hjälpa till och vara lagkassör? Föräldern behöver i sådana fall läggas till i laget med en ledarroll och få inloggning till SportAdmin av en huvudadministratör i föreningen.

3. Informera medlemmarna om lagkassan

När er lagkassa är aktiverad kommer medlemmarna åt medlemsfunktionen av lagkassan via sin MedlemsApp. Där har de all funktionalitet för att exempelvis sälja produkter när laget bedriver en försäljning eller för att betala betalförfrågningar som lagets lagkassör har skickat till medlemmarna.

Hur ni vill informera era medlemmar om SportAdmin Lagkassa får ni själva bestämma vad som passar bäst för er och ert lag; om ni vill informera dem genom exempelvis ett mejlutskick eller muntligt under nästa träningstillfälle.

TIPS!

Nyfiken på hur lagkassan fungerar och ser ut i MedlemsAppen? Läs mer här ->

4. Starta försäljningar & skicka betalningsförfrågningar

Nu är alla inställningar som behövs för att komma igång med SportAdmin Lagkassa gjorda.

Nästa steg är att börja tjäna pengar med funktionen genom att starta er första försäljning eller skicka en betalningsförfrågan för att samla in pengar från medlemmarna i laget.

Starta försäljning →

Skicka betalningsförfrågan →