SportAdmin Lagkassa är en funktion som finns i LedarAppen och MedlemsAppen. I den kan du som lagkassör hantera lagets ekonomi utan att behöva använda ditt egna bankkonto som mellanhand. I lagkassan kan du:


→ Hålla koll på lagkassans saldo och hantera transaktioner

→ Skicka betalningsförfrågningar till medlemmarna

→ Starta lagförsäljningar och håll koll på hur många produkter som har delats ut och sålts


I denna artikel går vi igenom hur du som lagkassör kommer igång med SportAdmin Lagkassa.


Vill du hellre se videos på hur lagkassan funkar? Lär dig mer på SportAdmin Ledarhub →
KOM IGÅNG

1. Aktivera lagkassa och lägg till bankkonto

2. Ge behörighet till rätt ledare

3. Informera medlemmarna om SportAdmin Lagkassa1. Aktivera lagkassa och lägg till bankkonto


Först behöver du aktivera din lagkassa. I vissa fall har kansliet aktiverat lagkassorna åt er. Isåfall kan du gå vidare till steg 2. Ge behörighet till rätt ledare. 

1.1 Navigera till fliken "Lagkassa" i SportAdmin LedarAppen. 

1.2 Välj rätt grupp > Bocka i användarvillkoren > Klicka AKTIVERA LAGKASSA.

1.3 Klicka på kugghjulet > LÄGG TILL KONTO > Ange uppgifterna som efterfrågas.

1.4 Spara!


2. Ge behörighet till rätt ledare

Du som har aktiverat lagkassan blir automatiskt lagkassör. Vanligt är att man är flera som delar på ansvaret. Så här lägger du till flera lagkassörer:

2.1 Öppna LedarAppen > Navigera till Lagkassan i bottenmenyn > Klicka på MENYSYMBOLEN > BEHÖRIGHETER > LÄGG TILL LAGKASSÖR

2.2 Klicka på GÖR TILL LAGKASSÖR på den eller de ledare som ska kunna redigera lagkassan. Då får personen ett mejl med information om hur SportAdmin Lagkassa funkar och kan nå lagkassa via sin egen LedarApp. TIPS!
Vill du att en förälder i laget ska vara lagkassör och kunna sköta lagkassan via LedarAppen? 
Föräldern behöver i sådana fall läggas till i laget som ledare och ges inloggning till SportAdmin av en huvudadministratör i föreningen. 


1.3 I fliken Behörigheter ser du vilka ledare som har behörighet till lagkassan. Klicka på pennan till höger om en person för att ändra behörigheten på den personen. 


3. Informera lagets medlemmar om SportAdmin Lagkassa

Även lagets medlemmar har en ny flik i sin MedlemsApp som heter Lagkassan. Nu ska vi informera medlemmarna hur Lagkassan funkar och hjälpa dem igång.

 

3.1 Navigera till menyn i Lagkassan >  Välj fliken MEDLEMMAR. Dubbelkolla så att alla ledare och medlemmar som är med i laget också är med i listan. TIPS!
Fattas någon medlem? Det beror ofta på att den saknar en epostadress. Läs här för hur du korrigerar detta →3.2 Informera medlemmarna i laget om att ni ska börja använda SportAdmin Lagkassa. Här får du själv bestämma vad som passar bäst för dig och ditt lag; om du vill informera dem exempelvis genom ett mejlutskick eller muntligt under nästa träningstillfälle.TIPS!

Nyfiken på hur lagkassan funkar och ser ut i MedlemsAppen? Så funkar SportAdmin Lagkassa i MedlemsAppen ->Nu har du gjort alla inställningar som behövs för att komma igång med SportAdmin Lagkassa! Nästa steg är att komma igång med funktionen genom att starta er första försäljning eller skicka din första betalningsförfrågan.


Lathund: Starta lagförsäljning i LedarAppen

Lathund: Skicka betalningsförfrågan