I SportAdmin Lagkassa kan du som medlem sälja och ta betalat för försäljningar som ditt lag eller din förening genomför. Där kan du också se lagkassans saldo och ta emot betalningsförfrågningar från lagets lagkassör.

Lagkassan hittar du i medlemsappen. Ladda ner den här →

KOM IGÅNG

1. Hitta försäljningen

Dina försäljningar samlas i MedlemsAppen under på DE TRE STRECKEN uppe till vänster > LAGKASSOR. Här visas dina pågående försäljningar och klickar du på VISA ALLA visas även dina tidigare avslutade försäljningar.

Klickar du in på en aktuella försäljningen får du mer information om försäljningen och kan även följa hur det går för laget i försäljningen. Här kommer du även finna en lista på de beställningar som gjorts för dig på försäljningen.

2. Börja sälja

Att sälja och ta betalt för dina produkter är enkelt. Du kan både sälja via webbshopen eller genom att skapa ett nytt köp direkt i appen.

2.1 Sälj via webbshopen

Klickar du på WEBBSHOP från din försäljning kan du kopiera länken till din personliga webbshop, som du sedan kan dela till familj, vänner eller på sociala medier. Köparen genomför sitt köp själv via din webbshopslänk, betalning sker i samband med köpet direkt till bankontot som laget angett som mottagarkonto för försäljningen och beställningen samlas i din beställningslista i MedlemsAppen.

Du som spelare eller förälder slipper därmed ha pengarna på ditt egna konto eller hålla reda på beställningarna på egen hand.

2.1 Sälj med QR-kod

Du kan även skapa ett köp och ta betalt av köparen direkt via din MedlemsApp. Detta gör du genom att klicka på SKAPA NYTT KÖP. Även här sker betalningen direkt till bankontot som laget angett som mottagarkonto för försäljningen och beställningarna samlas i din beställningslista i MedlemsAppen.

Du som spelare eller förälder slipper därmed ha pengarna på ditt egna konto eller hålla reda på beställningarna på egen hand.

3. Efter försäljningen

När försäljningen är avslutad kan du fortfarande komma åt den i din MedlemsApp för att se din beställningslista. Klicka på DE TRE STRECKEN uppe till vänster > LAGKASSOR > klicka på VISA ALLA > klicka på den försäljningen ni vill se.

När det är dags för dig att leverera produkterna till dina köpare kan du klicka på en köpares namn för att dels se vilka produkter den personen har köpt och dels den information som köparen fyllt i vid sitt köp, så som exempelvis kontaktuppgifter.

När du har levererat produkterna till en köpare markerar du detta i din MedlemsApp genom att bocka i bockrutan till vänster om personens namn. Personen markeras då som levererad i din MedlemsApp, och dina ledare samt din förening kan även se och följa vilka av dina köpare som fått sina produkter.