I SportAdmin Lagkassa kan du som medlem sälja och ta betalat genom de försäljningar som ditt lag eller din förening arrangerar.

Lagkassan hittar du som medlem i appen. Ladda ner den här →

INNEHÅLL

1. Hitta försäljningen

Dina försäljningar samlas i appen under fliken på LAGKASSAN i bottenmenyn. Här visas dina pågående försäljningar och klickar du på VISA ALLA visas även de försäljningar som redan är genomförda.

Klickar du in på en aktuella försäljningen får du mer information om försäljningen och kan även följa hur det går för laget i försäljningen. Här finner du även din beställningslista, alltså en lista på de beställningar som gjorts för dig på försäljningen.

2. Börja sälja

Att sälja och ta betalt för dina produkter är enkelt. Det finns två sätt att sälja på genom appen, dels via din personliga webbshop och dels genom att skapa ett nytt köp direkt i appen.

2.1 Sälj via webbshopen

När du klickar på SÄLJ VIA WEBBSHOP kopieras din unika webbshopslänk. Denna kan du sedan dela till din familj, dina vänner eller på sociala medier. Köparen genomför sitt köp själv via din webbshopslänk, betalning sker i samband med köpet direkt till bankontot som laget angett som mottagarkonto för försäljningen och beställningen samlas i din beställningslista i appen.

Du som aktiv eller förälder slipper därmed ha pengarna på ditt egna konto eller hålla reda på beställningarna på egen hand.

2.2 Sälj direkt med appen

Du kan även skapa ett köp och ta betalt av köparen direkt via din app. Detta gör du genom att istället klicka på SÄLJ MED APPEN. Här får du sedan upp en QR-kod som köparen kan scanna med sin Swish-app, eller så kan du välja att betala från din egen enhet.

Även här sker betalningen direkt till bankontot som laget angett som mottagarkonto för försäljningen och beställningarna samlas i din beställningslista i appen, vilket gör att du som aktiv eller förälder slipper därmed ha pengarna på ditt egna konto eller hålla reda på beställningarna på egen hand.

3. Efter försäljningen

När försäljningen är avslutad är det dags för dig att leverera produkterna till dina köpare. Din beställningslista finner du genom att gå in på den aktuella försäljningen. Genom att klicka på en köpares namn kan du se vilka produkter den personen har köpt och även se den information som köparen fyllt i vid sitt köp, så som exempelvis kontaktuppgifter.

När du har levererat produkterna till en köpare markerar du detta enkelt i din app genom att bocka i bockrutan till vänster om personens namn. På så sätt håller du koll på vilka beställningar som är levererade, och dina ledare samt din förening kan också se och följa vilka av dina köpare som fått sina produkter.