Ibland händer det att en medlem ska flyttas från en grupp till en annan. Det är enkelt att utföra själva flytten i SportAdmin, men det kan skilja sig en aning beroende på ifall personen har en betalning kopplad till gruppen eller inte.

Att flytta en medlem

Ni flyttar en medlem genom att gå till "Medlemsgrupper" i vänstermenyn och väljer den grupp som medlemmen ska flyttas från klicka på "Ändra" ute till höger om medlemmen som ska flyttas längst ner på sidan kan ni välja vilken grupp du vill flytta medlemmen till, "Byt till grupp".

Beroende på om medlemmen har en betalning kopplad till sig eller inte gör enligt nedan:

Om medlemmen har fått en avisering i första gruppen, men ännu inte betalat

I detta fall kommer aviseringen inte följa med. Aviseringslänken från den första gruppen bryts och blir ogiltig. Därmed behöver medlemmen nu få en ny avisering från den nya gruppen.

Klicka HÄR >> för att läsa hur du aviserar en enskild medlem.

Om medlemmen har betalat sin avisering

I de fall då medlemmen har fått en avisering från första gruppen samt betalat den, kommer den betalda aviseringen från första gruppen (med tillhörande gruppkostnader för den gruppen) följa med till den nya gruppen om medlemmen flyttas.