Öppna bokning till grupper

Via bokningsfunktionen bokar medlemmar själv in sig till intressant grupp och betalar antingen direkt med kort eller via faktura. När medlemmen bokat sig trillar denna direkt in i rätt medlemsgrupp.

Såhär öppnas bokning till grupperna

1. Gå till menyn ”Bokningar ->”Gruppinställningar”
2. Klicka på ”Ändra” vid önskad grupp
3. Fyll därefter i önskade fält
– Visas från/till = När grupperna ska synas även om de inte är öppna för bokning
– Startdatum/Slutdatum = Datum när kursen startar/slutar
– Ålder till/från = Välj vilka åldrar som kan anmäla sig till gruppen
– Bokning prio grupp = Startdatum för bokning för de medlemmar som deltagit i en specifik grupp tidigare perioder
– Bokning prio = Startdatum för bokning för befintliga medlemmar
– Bokning alla = Startdatum då alla kan boka sig
– Beskrivning = Skriv en beskrivning (kort eller lång) om gruppen.
– Välj ”prenumeration” om det ska vara möjligt att prenumerera på gruppen
– Lägg till eventuella formulär och tillval som ni vill att medlemmen ska svara på/ha möjlighet att göra i samband med bokningen. Ni kan välja flera formulär och tillval.
4. Uppdatera!
5. Gör därefter inställningar under fliken ”Formulär”. Läs mer om det här.’
6. Gör därefter inställningar under fliken ”Inställningar”

Utökat läge

Om flera grupper ska ha samma inställningar kan dess redigeras samtidigt genom att klicka på ”Utökat läge”. I utökat läge bockar man i rutorna för de grupper du vill ändra och klickar på ”Ändra markerade”. I nästa läge bockar man i kryssrutan till vänster för de fält du vill redigera.