Här kommer lite tips och trix för att ta er föreningshemsida till nästa nivå!

1. Skapa knappar på hemsidan

2. Lägg upp en toppnyhet

3. Aktivera toppbanner

4. Marknadsför era sponsorer via annonser på hemsidan

1. Skapa knappar på hemsidan

1.1 Navigera till hemsidan > klicka på "Lägg till knapp".

1.2 Fyll i huvud- och undertexten som ska stå på knappen.

1.3 Välj vilken bakgrundsfärg som knappen ska ha.

1.3 Välj om föreningens logga ska synas på knappen

1.4 Slutligen väljer ni vilken sida knappen ska länka till > välj en SportAdmin-sida eller lägg in en egen länk.

1.5 Spara!

TIPS!
Lägg upp en Bli Medlem-knapp så att nya medlemmar snabbt och enkelt kan se vart de anmäler sig till föreningen.

Länka knappen till Anmälningssidan eller Bokningssidan, beroende på vilken funktion ni använder för nyanmälningar.

2. Lägg upp en toppnyhet

Toppnyheter lägger man upp för att skapa ett rullande bildspel av föreningsnyheterna och dess tillhörande bilder.

2.1 Navigera till hemsidan > klicka på "Lägg till nyhet".

2.2 Fyll i nyhetens rubrik och brödtext.

2.3 Klicka på alternativet Bild och ladda upp den bild som tillhör nyheten.

2.4 Bocka i "utökat läge" och välj om bilden ska vara centrerad, visa övre delen eller visa nedre delen av bilden.

2.5 Spara!

OBS! vid toppnyhet måste bilden vara minst 600px hög och 1200px bred.

3. Aktivera toppbanner

Påminn om anmälan till sommarlägret eller informera om kommande årsmöte genom att aktivera en toppbanner som placeras längst upp på hemsidan.

3.1 Navigera till hemsidan > Klicka på de tre sträcken uppe till höger > Klicka på "Inställningar - Hemsida".

3.2 Navigera till Annonser > Toppbanner.

3.3 Bocka i "Aktiverad".

3.4 Fyll i text och länk för toppbannern.

3.5 Bocka i vilka verksamheter som toppbannern ska visa på.

3.6 Spara!

4. Marknadsför era sponsorer via annonser på hemsidan

4.1 Navigera till hemsidan > Klicka på de tre sträcken uppe till höger > Klicka på "Inställningar - Hemsida".

4.2 Navigera till Anonnser > Hantera annonser.

4.3 Klicka på "Lägg till Annons" och välj alternativet "Bildannons" för att skapa en annons av en ex sponsorns logga och en länk till deras hemsida.

4.4 Fyll i namn för annonsen och eventuellt start och slutdatum.

4.5 Ladda upp en bild och lägg in den länk annonsen ska leda till.

4.6 Bocka i vilka verksamheter som annonser ska visas på.

4.7 Spara!

TIPS!
Vill ni göra annonskolumnen mer levande - skapa rullande annonser!
Här kan ni läsa om att skapa rullande annonser

Håller ni fortfarande på att bygga upp hemsidan?

Såhär lägger ni till nya verksamheter i den övre menyn
Såhär ligger ni till nya sidor i den nedre menyn