Samla era medlemserbjudanden i SportAdmin och få ut mer av era partners. Medlemmen når sitt digitala medlemskort direkt från appen när den har betalat sin medlemsavgift. Där kan medlemmen också se sina medlemserbjudanden.

I denna artikel går vi igenom hur ni kommer igång med funktionen.

KOM IGÅNG

1. Lägg till partners i SportAdmin CRM

I SportAdmin CRM samlar ni era sponsorer och partners. Då får ni en lätt överblick och kan hitta kontaktuppgifter på ett och samma ställe.

Lägg till en organisation

1.1 Navigera till CRM i vänstermeny > Organisationer i toppmenyn > Klicka på LÄGG TILL ORGANISATION.

1.2 Fyll i uppgifterna till organisationen.

1.3 Spara!

TIPS!

Har ni flera typer av organisationer och vill gruppera dem? Gå isåfall till organisationsgrupper i toppmenyn och lägg till en organisationsgrupp. Klicka in på gruppen och koppla sedan ihop den med rätt organisation.

TIPS!

Direkt från CRM-fliken kan ni också göra ett utskick till era organisationer, om ni till exempel vill informera om vad som händer i föreningen eller liknande. Läs mer om utskick till organisationer här →

2. Aktivera medlemskort

I SportAdmin kan era medlemmar få tillgång till sitt digitala medlemskort när de betalat sin medlemsavgift. Medlemskortet kommer de åt i SportAdmins MedlemsApp.

Läs mer: Så digitaliserade LUGI Handboll sina medlemskort

TIPS!

Vi skapar och aktiverar era medlemskort under er uppstartsutbildning. Har ni redan aktiverat era medlemskort för säsongen? Gå vidare till 3. Koppla erbjudanden till medlemskort

Lägg till en mall

2.1 Navigera till CRM i vänstermenyn > Medlemskort i toppmenyn > Klicka på LÄGG TILL MALL.

2.2 Fyll i fälten för att namnge och designa er mall. Under grundinställningar lägger ni till er logga, namnger mallen och väljer färg på texten. Under bakgrund kan ni lägga till en bakgrundsbild eller färg samt om den ska vara mer eller mindre genomskinlig.

2.3 Spara!

Aktivera era medlemskort

2.4 Navigera till medlemskort i toppmenyn > Klicka på LÄGG TILL MEDLEMSKORT.

2.5 Bocka i  “Aktivera medlemskort”. Då kommer medlemskortet direkt att synas för de grupper som du kopplar till detta kortet. Vill du inte att det ska synas direkt? Bocka isåfall i rutan när det väl är dags.

2.6 Välj mallen du skapade tidigare.

2.7 Välj när medlemskortet ska vara aktivt, till exempel från säsongens början till säsongens slut.

2.8 Under fler inställningar väljer du vad som ska synas på medlemskortet. Bocka i rutorna för den informationen som ni vill ska synas.

2.9 Välj målgrupper. Klicka i de grupper som ska få tillgång till detta medlemskort.

TIPS!

Har ni flera typer av medlemskap att välja mellan? Isåfall kanske dessa också ska ha tillgång till olika erbjudanden. Lägg isåfall till ett medlemskort för respektive medlemskap för att ge rätt medlem tillgång till rätt kort.

2.10 Spara!

3. Koppla erbjudanden till medlemskort

Nu är det dags att koppla ihop era partnererbjudanden med medlemskorten. Detta kräver att medlemskortet är aktiverat vilket ni gjorde i steg 2.4.

3.1 Navigera till CRM i vänstermenyn > Erbjudande i toppmenyn > Klicka på LÄGG TILL ERBJUDANDE.

3.2 Bocka i “Aktivera erbjudandet i Medlemsappen”.

3.3 Välj organisation och giltighet på erbjudandet.

3.4 Beskriv erbjudandet och lägg till en passande bild eller om ni vill koppla den till en QR-kod.

3.5 Välj vilka grupper som ska få erbjudandet.

3.6 Spara!

TIPS!
Informerar era medlemmar om ert nya erbjudande genom en pushnotis. Navigera till pusherbjudande, välj erbjudande och fyll i informationen. Då kommer en pushnotis gå ut till medlemmarna som är kopplade till grupperna på den tiden ni har valt.

Är det första gången ni skickar ett pusherbjudande till era medlemmar? Isåfall finns risken att det står “Fel” i statusen. Isåfall behöver systemet först läsa in alla e-postadresser. Skicka ut pushnotisen på nytt imorgon så kommer det att funka som tänkt.

Nu är ni igång med era medlemkort!