Gå till “Inställningar” i vänstermenyn → “Perioder” i toppmenyn.

1. Skapa ny period

idrott: om sektionsförening, ställ in rätt idrott.

period: ange namnet på perioden t.ex. VT 2021 eller Säsong 2021.

kalenderår: ange kalenderår. Fyll i det år som perioden startar i.

från och till: ange tiden som perioden ska löpa under.

licensår: fyll i licensår om ni fakturerar på licens/försäkring och vill ha en sammanställning på detta i SportAdmin. Gäller gymnastik, cheerleading, innebandy och fotboll.

medlemsår*:

*Om medlemskapet löper helår (jan-dec):
ställ in året som perioden löper under

*Om medlemskapet löper halvår, två terminer:
vårterminen 2021: medlemsår 2021
höstterminen 2021: medlemsår 2022 (medlemsåret måste skilja sig mot föregående medlemsår)

*Om medlemskap löper säsongsvis (höst-vår): ställ in året som perioden börjar i

Familjemedlemskap

Aktivera om ni har familjemedlemskap typ:

- Föreningsstyrt (gruppfakt.): föreningen kopplar själva ihop familjerna och skapar gruppfakturor.
- Föreningsstyrt (avi/bok): föreningen kopplar själva ihop familjerna och aviserar.
- Automatisk (avi/bok): medlemmen kopplar själv ihop sin egen familj i sin avisering.

Aktiv period/underperiod

Klicka i aktiv period om perioden ska bli förvald när man loggar in. Klicka i underperiod om ni är en sektionsförening och behöver en aktiv period per idrott.

2. Kopiera grupper/personer

från: välj den period som ni önskar kopiera från.

till: välj den period som ni önskar kopiera till.
kopierarutan: behåll alla bockrutor så sparas inställningarna sen förra perioden.
grupper: klicka ur bockkrutan för de grupper som INTE ska kopieras över.

deltagare*:

ledare*:

*Vanligast för gymnastik:

deltagare: töm barngrupperna på deltagare då de ofta ska återanmäla sig. Behåll deltagarna i trupp/tävlingsgrupper då de ofta INTE ska återanmäla sig.

ledare: behåll

*Vanligast för simning:

deltagare: töm barngrupperna på deltagare då de ofta ska återanmäla sig. Behåll deltagarna i tävlingsgrupper då de ofta INTE ska återanmäla sig.

ledare: behåll

*Vanligast för lagsport (fotboll, innebandy, ishockey):

deltagare: behåll deltagarna då de ofta INTE ska återanmäla sig. Ofta ligger spelarna kvar i grupperna tills de säger att de vill sluta.

ledare: behåll

3. Aktivera medlemskort och erbjudande

Skapa ett medlemskort, steg-för-steg >>

Skapa ett medlemskort, film >>

4. Övriga inställningar
“Fakturering” och "Betalinställningar" i vänstermenyn

När perioden är skapad och alla inställningar är gjorda, titta igenom:
1. Bekräfta grupper (“Medlemsgrupper” i vänstermenyn → “Bekräfta alla” uppe i högerhörnet → “Bekräfta gruppen”)
2. Gruppkostnader (“Gruppkostnader” i toppmenyn)
3. Fakturatexter (“Fakturatexter” i toppmenyn)

steg-för-steg >>