Periodinställningar

Under fliken ”Periodinställningar” bestäms om medlems- och licensavgift endast ska skapas en gång per år.

Så här fungerar fältet Medlemsår

System gör det möjligt att ha automatiskt kontroll på att en medlem endast får EN medlemsavgift per år oavsett hur många perioder året innehåller.

Ex.
1. Medlemsavgiften sträcker sig från januari till december. Året innehåller perioderna ”Våren 2008” och ”Hösten 2008”.

2. Fakturor skickas ut under januari för perioden ”Våren 2008” innehållande träningsavgiften och medlemsavgiften på X kronor på alla fakturor.

3. När fakturor skickas ut under augusti för perioden ”Hösten 2008” kommer träningsavgiften, men inte medlemsavgiften, faktureras för de medlemmar som betalt sin medlemsavgift under ”Våren 2008”. Har det däremot tillkommit medlemmar under perioden ”Hösten 2008” så tillkommer medlemsavgiften på deras fakturor.

För systemet skall fungera för ovanstående exempel så skall:
1. Fältet Medlemsår för perioden ”Våren 2008” vara ”2008” och
2. för ”Hösten 2008” även den ha värdet ”2008”
3. Medlemsavgiften vara upplagd som en gruppkostnad för båda perioderna

Önskas flera medlemsavgifter per år så fyll fältet Medlemsår med ”Används ej”

För de förening som har brutet räkenskapsår (Aug-Juli) så används samma princip som i ovanstående exempel men då ska exempelvis ”Hösten 2008” och ”Våren 2009” ha samma medlemsår.

Så här fungerar fältet Licensår

System gör det möjligt att ha automatiskt kontroll på att en medlem endast får EN licensavgift per år avsett hur många perioder året innehåller.

Ex.
1. Licensavgiften sträcker sig från oktober till september året efter. Året innehåller perioderna ”Hösten 2008” och ”Våren 2009”.

2. Fakturor skickas ut under augusti för perioden ”Hösten 2008” innehållande träningsavgiften och licensavgiften på X kronor på alla fakturor.

3. När fakturor skickas ut under januari för perioden ”Våren 2009” kommer träningsavgiften men inte licenssavgiften med på de medlemmar som betalt sin medlemsavgift under ”Hösten 2008”. Har det däremot tillkommit medlemmar under perioden ”Våren 2009” så tillkommer licenssavgiften på deras fakturor.

För systemet skall fungera för ovanstående exempel så skall:
1. Fältet Medlemsår för perioden ”Våren 2008” vara ”2008-2009” och
2. för ”Hösten 2008” även den ha värdet ”2008-2009”
3. Licensavgiften vara upplagd som en gruppkostnad för båda perioderna