Skapa en ny verksamhet

En ny verksamhet skapas genom att gå till ”Inställningar – Hemsida”, ”Verksamhet”. Klicka där på ”Lägg till verksamhet” och gör sedan samtliga inställningar för verksamheten. Nedan finns en beskrivning av samtliga inställningar.

Verksamhet – Välj vilket namn verksamheten ska ha
Idrott – Välj vilken idrott verksamheten tillhör
Typ – Välj en verksamhetstyp. Olika verksamhetstyper har olika tillhörande sidor men självklart kan sidor tas bort eller läggas till i efterhand
Toppmeny – Välj vilken toppmeny verksamheten ska tillhöra.
Åldersgrupp – Välj vilken åldersgrupp verksamheten berör
Visning – Välj om verksamheten ska vara synlig för alla eller inte

Nedan finns en beskrivning av visningsalternativen.
Visas för alla – Verksamheten visas offentligt
Visas för alla ledare i föreningen – Verksamheten visas endast för inloggade ledare
Visas för alla medlemmar i föreningen – Verksamheten visas endast för inloggade medlemmar
Visas för ledare i verksamheten – Verksamheten visas endast för inloggade ledare som tillhör den grupp som är kopplad till verksamheten
Visas för medlemmar i verksamheten – Verksamheten visas endast för inloggade medlemmar i den grupp som är kopplad till verksamheten

Om man anger något annat än ”visas för alla” kommer denna verksamhet inte att synas för offentligheten utan endast visas för en utvald grupp. För att komma åt verksamheten måste medlemmen/ledare först logga in som ”Medlem/Målsman” eller som ”Admin/Ledare”.

Ta bort en verksamhet

För att ta bort en verksamhet måste alla sidor först vara tomma på innehåll – inga nyheter, stycken eller bilder får ligga uppe på sidan. Gå därefter till ”Inställningar – Hemsida”, ”Verksamhet” och klicka på ”pappret och pennan” och ”ta bort”.