I SportAdmin Lagkassa kan ni hålla koll på lagkassans saldo. Alla transaktioner som görs med hjälp av funktionen Betalningsförfrågningar eller Försäljningar, registreras automatiskt i lagkassan för att hålla ert saldo uppdaterat. Skulle de ske andra transaktioner till eller ifrån er lagkassa, kan dessa registreras manuellt. 


Överblicka ert saldo och transaktioner

Under bottenmenyn Lagkassa kan du som är lagkassör se er lagkassas befintliga saldo, högst upp på sidan. Genom att klicka på “Visa alla transaktioner” kommer du åt er transaktionshistorik. Här kan du följa alla transaktioner som genomförts i er lagkassa. 


Registrera en manuell transaktion

Om det skett en transaktion till eller från er lagkassa, som inte gjorts med hjälp av SportAdmin Lagkassa, är det viktigt att du registrerar detta som en manuell transaktion i LedarAppen. Detta för att hålla ert saldo uppdaterat. 

Du klickar då på “Registrera transaktion” och fyller sedan i följande fält: 

  • Intäkt eller kostnad: Välj om pengar kommit in eller dragits från Lagkassan. 
  • Namn: Ge transaktionen ett namn som beskriver transaktionen. 
  • Datum: Välj vilket datum transaktionen genomfördes. 
  • Belopp: Ange hur mycket pengar transaktionen omfattar. 
  • Försäljningen avser: I detta fält väljer du vad intäkten/kostnaden avser. Välj den kategori som passar bäst. Detta är till för att underlätta för din föreningskassör som ska bokföra transaktionen.
  • Bild: Här kan du välja att ladda upp ett kvitto eller en faktura för transaktionen du registrerar.
  • Om transaktionen rör en eller flera individer i laget så kan du personkoppla transaktionen till den eller de individer som transaktionen berör. Du kan välja om transaktionen ska delas på flera individer eller inte.

Klicka sedan på Spara. 


Du kan alltid ändra eller radera en transaktion genom att klicka på transaktionen i listan.