Med betalningsförfrågningar i SportAdmin Lagkassa slipper du som lagkassör hantera lagets pengar på ditt egna konto och via swish. Samla istället alla transaktioner som rör laget – direkt i SportAdmin!

KOM IGÅNG

1 Skicka betalningsförfrågan

2. Redigera och radera betalningsförfrågan

3. Påminn om betalningsförfrågan

1 Skicka betalningsförfrågan

1.1 Navigera till Lagkassan i LedarAppen > Scrolla ner till BETALNINGSFÖRFRÅGNINGAR > Klicka SKAPA NY.

1.2 Bocka i de medlemmar som du vill skicka förfrågan till > Klicka NÄSTA.

1.3 Ange namn, sista betalningsdatum och belopp. Skriv en kort beskrivning av vad betalningsförfrågan är för.

1.4  I rutan “Försäljningen avser” väljer du det alternativ som passar bäst eller “övriga intäkter”. Detta är till för att underlätta för din kassör som sen bokför transaktionerna.

1.5 Välj konto som pengarna ska landa på > Klicka NÄSTA

1.6 Välj om lagkassan eller medlemmen ska betala serviceavgiften.

1.7 Klicka SKICKA BETALNINGSFÖRFRÅGAN.

Nu går det ut ett automatiskt email till dina medlemmar med en betallänk där de kan betala. I översikten på betalningsförfrågningar kan du se vilka som har betalt. Inkommande transaktioner syns även i transaktionslistan.

2. Redigera och radera betalningsförfrågan

Redigera betalningsförfrågan

2.1 Navigera till Betalningsförfrågningar > Välj aktuell förfrågan > Klicka på pennan uppe i höger hörn.

2.2 Redigera fälten du vill justera > Klicka NÄSTA > Spara!

När medlemmarna klickar in på betallänken på nytt kommer den uppdaterade informationen att synas.

Radera betalningsförfrågan

2.3 Navigera till Betalningsförfrågningar > Välj aktuell förfrågan.

2.4 Ska du ta bort den för alla medlemmar? Klicka på pennan uppe till höger > Klicka på soptunnan.

2.5 Ska du ta bort den för en specifik person? Klicka istället på de tre prickarna vid personens namn > Välj TA BORT FÖRFRÅGAN

Nu går det inte längre att betala via länken. Om medlemmen redan har hunnit betala en felaktig betalningsförfrågan behöver du göra en återbetalning. Det gör du så här ->

3. Påminn om betalningsförfrågan

Har medlemmen glömt att betala sin förfrågan? Det löser vi genom att skicka ut en påminnelse.

3.1 Navigera till Betalningsförfrågningar > Välj aktuell förfrågan.

3.2 Klicka på de tre punkterna ute till höger på medlemmen som du vill påminna.

3.3 Klicka SKICKA PÅMINNELSE. Då går en ny betallänk ut till medlemmen.

Missa inte vår funktion för lagförsäljningar där ditt lag kan sälja lotter, kakor eller precis vad ni själva vill.
Läs mer: Kom igång med lagförsäljningar