Inför en ny säsong/termin ska ett grundschema skapas. Grundschemat är en veckovy där lagens aktiviteter kan planeras in i form av dag, tid och plats. I detta stadiet finns ännu inga aktiviteter i lagens kalendrar, vi befinner oss enbart i ett planeringsstadie.

Förberedelser

1. Lägg upp en yta
    På en plats kan det finnas en eller flera ytor. Exempelvis, på platsen Idrottsplatsen finns det två stycken ytor; 7-mannaplan och 11-mannaplan.

För att skapa/ändra platser och ytor, gå till "Inställningar" i toppmenyn "Planer/ytor" i undermenyn.

Om din förening sen tidigare har lagt upp ytor som platser, klicka på "Ändra" ute till höger om en plats (som ska fungera som en yta) och ändra valet längst upp från "Plats" till "Yta" → klicka på "Uppdatera".

Om din förening inte har lagt upp ytor som platser sen tidigare, men önskar att lägga till en yta, klicka på "Lägg till plats" uppe i högerhörnet → Välj "Yta" längst upp på sidan och fyll i nedan textfält → klicka på "Spara"

2. Importera en serie
    Hämta lagens serier via "Inställningar" i toppmenyn --> "Serier" i undermenyn → “Importera serie”.
    - Välj en grupp
    - Välj en serie

Matchinställningar:

- Planyta: välj en storlek

- Speltid: fyll i matchens längs (minuter)

Plantillgång:

- Före: fyll i antal minuter som laget ska ha tillgång till planen innan matchens start

- Efter: fyll i antal minuter som laget ska ha tillgång till planen efter matchens slut

Klicka “Spara”.

Matcherna kommer att dyka upp i kalendern under “Ej planerade” i högersidan. Dessa kommer hanteras senare.

Skapa ett grundschema

1. För att skapa ett grundschema, gå till "Kalender" i toppmenyn och klicka på “Nytt grundschema” nere till höger.

Längst upp på sidan, fyll i och välj:
    - Namn: döp grundschemat. Exempelvis “Säsong 2021/2022”, “Vårperiod”, “Inomhusträning”, “Kvartal 1”...
    - Plats: fyll i vilken plats du vill planera grundschemat i
    - Yta: fyll i vilken plan du vill planerat grundschemat på

För att lägga till träningstillfällen, klicka på “Lägg till aktivitet” uppe i högerhörnet.

När du är klar med ditt grundschema, klicka på “Spara” uppe i högerhörnet.