Inför en ny säsong/termin ska ett grundschema skapas. Grundschemat är en veckovy där lagens aktiviteter kan planeras in i form av dag, tid och plats. I detta stadiet finns ännu inga aktiviteter i lagens kalendrar, vi befinner oss enbart i ett planeringsstadie.

Förberedelser

1. Lägg upp en plan
    "Inställningar" i toppmenyn --> "Planer" i undermenyn → klicka på “Lägg till plan”.
    - Plats: välj en plats
    - Namn: döp planen för platsen
    - Planytor: bocka i/ur planyta-alternativen till höger enligt önskemål

2. Importera en serie
    Hämta lagens serier via "Inställningar" i toppmenyn --> "Serier" i undermenyn → “Importera serie”.
    - Välj en grupp
    - Välj en serie

Matchinställningar:

- Planyta: välj en storlek

- Speltid: fyll i matchens längs (minuter)

Plantillgång:

- Före: fyll i antal minuter som laget ska ha tillgång till planen innan matchens start

- Efter: fyll i antal minuter som laget ska ha tillgång till planen efter matchens slut

Klicka “Spara”.

Matcherna kommer att dyka upp i kalendern under “Ej planerade” i högersidan. Dessa kommer hanteras senare.

Skapa ett grundschema

1. För att skapa ett grundschema, gå till "Kalender" i toppmenyn och klicka på “Nytt grundschema” nere till höger.

Längst upp på sidan, fyll i och välj:
    - Namn: döp grundschemat. Exempelvis “Säsong 2021/2022”, “Vårperiod”, “Inomhusträning”, “Kvartal 1”...
    - Plats: fyll i vilken plats du vill planera grundschemat i
    - Plan: fyll i vilken plan du vill planerat grundschemat på

För att lägga till träningstillfällen, klicka på “Lägg till aktivitet” uppe i högerhörnet.

När du är klar med ditt grundschema, klicka på “Spara” uppe i högerhörnet.

Infoga grundschema i kalendern

Efter att ett grundschema är skapat går det att infoga detta till det faktiska schemat. Nere till höger på sidan finnes samtliga skapade grundscheman, klicka “Infoga” till höger om det grundschema du vill infoga. Välj ett start- och slutdatum för när grundschema ska gälla.