År 2017 lanserade vi en uppdaterad design på SportAdmin-hemsidan. Många föreningar har redan gått över till den nya designen, men inte alla! Har ni i föreningen inte gjort det än? Läs vidare så guidar vi er igenom stegen - det är superenkelt! 


Den nya designen innebär några mindre grafiska uppdateringar. Ni kan fortsätta använda er befintliga hemsida som vanligt.


Nya funktioner:

  • toppbilden har lyfts ut och ersatts av en föreningslogga
  • ladda upp en egen bakgrundsbild
  • välj färg på tak- och golvmeny
  • justera teckensnittet
  • två HTML-boxar
  • justera höjd, bredd och marginaler på alla annonser
  • tillagda ikoner på avgränsare
  • uppdaterad mobilversion
  • toppnyhet


Aktivera nya designen

Vi börjar med att byta till den nya designen. Bli inte rädd om designen och färgerna ändras och blir gråa.


Gör så här: logga in på hemsidan → klicka på de tre strecken uppe i högerhörnet → “Inställningar - Hemsida” → “Design”. Under rubriken “Hantera designinställningar” finns det två bockrutor. Bocka i rutan som heter “Logga” → “Uppdatera”.


Designa hemsidan

Nu när den nya designen är aktiverad är det dags att välja bakgrundsbild, färger och teckensnitt.


Logga

Fyll i föreningsnamnet på första raden, har ni något citat fylls detta i på andra raden. Verksamhetsraden kommer att fylla i sig själv med den kopplade gruppens namn.För att ladda upp er föreningslogga, klicka på “Ladda upp logga”. Bilden ska vara i formatet png → klicka på loggan som du laddat upp och uppdatera sedan sidan. Längre ner kan loggans storlek justeras samt marginalen mellan tak- och golvmenyn.


Bakgrund

Välj mellan att ladda upp en egen bakgrundsbild, välj en bakgrundsbild från våra mallar eller ett mönster. Väljer ni att använda en egen bild eller en av våra mallar kan man längre ner på sidan välja bakgrundsbildens bredd, om ett färgskikt ska läggas över bakrundbilden samt vilken färg skiktet ska vara. Önskar ni en svartvit bakgrundbild finns det möjlighet att göra den svartvit, längst ner på sidan. 


Färgval

Färgval 1 appliceras på tak- och golvmenyn. Färgval 2 appliceras på hemknappen uppe i vänsterhörnet samt den flik man är inne på. 


Teckensnitt

Välj vilket teckensnitt rubrik och brödtexten ska ha. 


HTML-boxarna

De två nya HTML-boxarna ger er mer frihet att styra över innehållet i mittenkolumnen på hemsidan. Boxarna hittas under “Annonser” → “HTML-box”. Här >> hittar ni några exempel på HTML-kod som ni kan använda. 


Lägg in en toppnyhet

Med en toppnyhet blir det lättare att uppmärksamma speciella nyheter för era besökare. 


När ni väljer att en nyhet ska visas som ”Toppnyhet”, visas den i en slideshow överst på er hemsida. Totalt kan upp till fem nyheter åt gången visas i Slideshowen.


Besökaren får på så sätt en tydlig första överblick över vilka nyheter som ni kanske anser är de viktigaste och mest relevanta.För att en nyhet ska visas i slideshowen krävs det att bilden är minst 1200 px bred och 600 px hög. Bilden måste också vara i landskapsformat.


Gör så här för att lägga till en nyhet i slideshowen: skapa en ny nyhet eller klicka “Redigera nyhet” på en befintlig nyhet → ladda upp en bild → tryck på ”Utökat läge” → under Toppnyhet väljer ni vilken del av bilden (Centrerad, Övre, Under) som ska visas i Slideshowen. Klicka på “Spara” eller “Uppdatera”.