För att skapa en ny medlemsgrupp, gå till "Grupper" i vänstermenyn klicka på "Lägg till grupp" uppe till höger.

Fyll i nedan fält:

• Grupp: gruppens namn.
  • Grupptyp: används för att kategorisera gruppen. Utgör en sortering i statistik och rapporter.
  • Max deltagare: fyll i en siffra om det finns ett maxantal.
  • Licens/försäkring: välj en licenstyp som medlemmarna i gruppen ska ha.
  • Standardplats: fyll i om gruppen har en standardplats.
  • Bekräftad: låser upp möjligheten att fakturera/avisera gruppen.
  • Övrigt: fyll i övrig info om ni vill.
  • Dölj kontakter: förhindra att gruppen visas under "Kontakter" i MedlemsAppen.
  • Inga notiser: förhindra att det mailas notiser via hemsidan → gruppen får inga notiser via mail när det läggs till en nyheter på föreningens hemsida.
  • Inga notiser: förhindra att det mailas notiser vid uppdaterad grupprekommendation → gruppen får inga notiser via mail när en grupprekommendationen ändras.
  • Tilldela medlemskort (enbart för föreningar som har Kansliservice och denna funktion aktiverad): möjlighet att tilldela alla medlemmar i gruppen deras medlemskort (utan att de genomfört betalning).

På högersidan kan ni fylla i träningstillfällen för gruppen samt koppla på egenskaper och utmärkelser till gruppen om föreningen använder detta.