Fakturera familjemedlemskap

Familjemedlemskap innebär att en familj kan köpa ett gemensamt medlemskap istället för vars ett separat. Detta kan hanteras i systemet men rekommendationen är att inte använda familjemedlemskap eftersom det kräver manuell handpåläggning.

Såhär skapas familjefakturor

1. Koppla ihop alla familjer under ”Personregister”, ”Familjekopplingar”2. Aktivera familjemedlemskap under ”Fakturering”, ”Inställningar”, ”Periodinställningar”. Klicka ”Ändra” och aktivera familjemedlemskap.3. Lägg upp familjemedlemskapsavgift under ”Fakturering”, ”Inställningar”, ”Gruppkostnader”. Klicka på ”Lägg till gruppkostnad”, välj gruppen ”Familjemedlemskap” och lägg till ett belopp4. Skapa alltid familjemedlemsfakturorna först.Gå till ”Fakturering”, ”Skapa gruppfakturor” och klicka på ”Välj” vid Familjemedlemsskap.När du klickat på välj visas samtliga familjer. Bocka ur de familjer som inte ska ha familjemedlemsavgift. Ange önskat förfallodatum och klicka på ”Skapa fakturor”5. Gå till nästa sida och ”Skapa fakturor”. Fortsätt tills alla sidor är behandlade.6. Gå till ”Fakturering”, ”Behandla fakturor” och skicka ut samtliga fakturor.Familjemedlemsavgiften skickas på en egen faktura. Övriga gruppkostnader (såsom tränings-/licensavgifter) skickas separat.