Så här skapas en manuell faktura till en organisation.

1. Gå till Fakturering i vänstermenyn Fakturering i toppmenyn → Skapa manuella fakturor i undermenyn.
  2. Välj typen Organisation i rullistan Typ.
  3. Tryck Sök.
  4. Välj en eller flera fakturamottagare genom att klicka på Välj ute till höger om respektive mottagare.
  5. Klicka på Steg 2.
  6. Korrigera datum och välj den fakturatext ni vill använda.
  7. Klicka på Steg 3.
  8. Ange fakturaraderna.
  9. Klicka på Steg 4.
  10. Klicka på Skapa fakturor.

Om du gjort något fel på vägen kan man alltid gå tillbaka till föregående steg eller klicka på Avbryt.

När ovan steg är gjorda behöver ni sedan skicka fakturorna till organisationerna. Detta gör ni genom att gå till Fakturering i vänstermenyn → Fakturering i toppmenyn → Behandla fakturor i undermenyn → välj typ Manuell om ni vill få fram endast manuella fakturor → välj status Obehandlad → klicka på Maila urvalet uppe till höger för att mejla alla manuella fakturor i listan, alternativt bocka i den eller de manuella fakturor i listan som ni vill skicka och klicka på Maila markerade uppe till höger → skriv erat mail → klicka på Maila och markera skickad för att skicka iväg de manuella fakturorna till organisationen/organisationerna samt att de får statusen skickad.