Innan ni fakturerar en organisation via SportAdmin finns det några inställningar som ni behöver se till är gjorda.

Fakturainställningar

Under Betalinställningar i vänstermenyn kan ni lägga till bank-/plusgiro samt OCR. Ni behöver också välja vilket alternativ som organisationerna ska betala in till genom att välja ett av alternativen under Välj Avi-standard för organisationer. Tryck Spara längst ner för att spara inställningarna.

Lägg till gruppkostnader

Vill ni fakturera era organisationer med gruppfakturor behöver ni lägga till gruppkostnader först.

1. Gå till Betalinställningar i vänstermenyn → Gruppkostnader i toppmenyn.
  2. Klicka Lägg till gruppkostnad.
  3. Leta upp organisationsgruppen i rullistan för Grupp.
  4. Välj kostnadstyp.
  5. Fyll i eventuell fakturarad.
  6. Välj ett belopp.
  7. Spara.

Skapa och koppla en fakturatext

Vill ni ha en specifik fakturatext för er fakturering mot organisationer behöver ni skapa en ny fakturatext.

1. Gå till Fakturering i vänstermenyn → Faktureringsinställningar i toppmenyn Fakturatexter i undermenyn.
  2. Klicka på Lägg till fakturatext.
  3. Ge fakturatexten ett namn under Benämning och skriv en fakturatext i rutan Grupptext.
  4. Spara.

Fakturatexten behöver sedan kopplas till en organisationsgrupp

1. Gå till Fakturering i vänstermenyn → Faktureringsinställningar i toppmenyn Koppla fakturatexter i undermenyn.
  2. Klicka på Ändra till höger om organisationsgruppen.
  3. Välj Fakturatext.
  4. Spara.