Olika behörighetsnivåer

När en administratör läggs till väljs även administratörerns behörighetsnivå. Det finns fyra olika nivåer att välja mellan och dessa beskrivs nedan:

0. Närvaro – Personen kan sköta närvaro för sin egen grupp via SportAdmin LedarApp.
1. Ledare
– Personen har tillgång till rubrikerna under ”Information” samt tillgång till den/de medlemsgrupper han/hon är ledare för. Personen kan endast ändra, lägga till osv i den gruppen man är ledare för.
2. Ledare Plus – Personen har tillgång till rubrikerna under ”Information” samt tillgång till medlemsgrupper och personregistret. Personen kan endast ändra, lägga till osv i den grupp man är ledare för. Personen kan även titta i andra grupper samt i personregistret men inte redigera något. Personen ser inte några uppgifter i de andra grupperna mer än kontaktuppgifter.
3. Huvudadministratör – Tillgång till alla funktioner för föreningen. Detta bör endast anställda och styrelsen ha tillgång till.

Lägg till extra behörighet

Utöver de fasta behörigheterna kan huvudadministratörer ge andra administratörer extra behörighet. Detta görs genom att under fliken ”Administratörer” klicka ”Ändra” ute till höger.

1. Vänstermenyer: Varje kryssruta är liktydigt med flikarna på vänstersidan. Är rutan ikryssad så har den specifika administratören tillgång till fliken.2. Funktioner: Varje kryssruta ger tillgång till vissa funktioner inom en specifik flik eller modul. Sätt muspekaren på respektive rubrik under fliken ”Administratörer” för att läsa i detalj vad funktionen innebär.