Via menyn "Formulär" kan olika formulär skapas för att ta emot anmälningar digitalt för tex. intresseanmälningar, ansökan om medlemskap/stödmedlemskap till föreningen eller klädbeställningar. Alla anmälningar är alltid kopplade till den person som gör anmälan genom att skiva in sitt personnummer och personuppgifter. Lägg ut formuläret på er hemsida och låt medlemmarna göra sina anmälningar digitalt. Alla anmälningar kommer in i SportAdmin – där ni sedan kan välja om personen skall läggas till i en grupp eller läggas i er kö.

Skapa ett formulär

Anmälningsformulär skapas under ”Formulär” i vänstermenyn → ”Redigera formulär” i toppmenyn klicka på ”Nytt formulär” uppe i högerhörnet.

1. Börja med att klicka i "Aktiverad".
  2. Fyll i en rubrik.
  3. Rutorna: (se förslag på text längre ner)
    - Steg 1 av 3: beskrivning av formuläret.
    - Steg 2 av 3: när medlemmen har fyllt i sina uppgifter och ska skicka in anmälan dyker det upp en kontrollruta.
    - Steg 3 av 3: när medlemmen väl skickat in sin anmälan dyker det upp en pop-up-ruta.
  4. Klicka i vilka personuppgifter som ska döljas, visas och vara obligatoriska.
  5. Om ni vill att ett bekräftelsemail ska skickas ut till målsman och administratör efter en anmälan, klicka i "Aktiverad". Fyll i avsändarens (föreningens) namn och e-postadress, rubrik och text.

Förslag på texter

Steg 1 av 3:

I beskrivningstexten är det bra att ha med priser, info om vad det är man anmäler sig till, gäller det till exempel ett läger, ange datum och tid.

Steg 2 av 3:

"Kontrollera att alla uppgifter och val stämmer. Vill du ändra något, klicka på "Tillbaka", annars klicka på "Skicka anmälan."

Steg 3 av 3:
"Tack för din anmälan! Vi hör av oss när du har fått en plats i gruppen."

"Tack för din anmälan! Du kommer att få ett mail som bekräftar att era anmälan har kommit fram."

"Tack för din beställning! En bekräftelse har skickats till den angivna e-postadressen. En faktura kommer komma inom kort."

Lägg till frågor

För att lägga till frågor i ett formulär, gå till "Redigera formulär" i toppmenyn och klicka på "Ändra"-knappen som ligger i kolumnen "Egna rader". Klicka därefter på "Lägg till rad" uppe i högerhörnet.

Huvudrubrik

Formulär: Huvudrubrik. Ruta med information.

Sortering: välj i vilken ordning "Huvudrubriken" ska komma i.

Huvudrubrik: fyll en rubrik.

Beskrivning: fyll i en beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Liten textruta

Formulär: Liten textruta. Liten fritextruta.

Obligatorisk: klicka i om rutan ska vara obligatorisk.

Sortering: välj i vilken ordning "Liten textruta" ska komma i.

Rubrik: fyll i rubrik.

Underrubrik: fyll i underrubrik.

Beskrivning: fyll i beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Stor textruta

Formulär: Stor textruta. Stor fritextruta.

Obligatorisk: klicka i om rutan ska vara obligatorisk.

Sortering: välj i vilken ordning "Stor textruta" ska komma i.

Rubrik: fyll i rubrik.

Underrubrik: fyll i underrubrik.

Beskrivning: fyll i beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Datumruta

Formulär: Datumruta. Kalender med möjlighet att klicka i ett datum.

Obligatorisk: klicka i om rutan ska vara obligatorisk.

Sortering: välj i vilken ordning "Datumruta" ska komma i.

Rubrik: fyll i rubrik.

Underrubrik: fyll i underrubrik.

Beskrivning: fyll i beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Flervalslista

Formulär: Flervalslista. Bockrutor med möjlighet att välja flera val.

Minst/max: välj hur många val som minst och max måste klickas i.

Sortering: välj i vilken ordning "Flervalslista" ska komma i.

Rubrik: fyll i rubrik.

Underrubrik: fyll i underrubrik.

Beskrivning: fyll i beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Lägg till alternativ för Flervalslista:

Klicka på "Ändra"-knappen under kolumnen "Formulär" --> "Lägg till val" --> ange val och sortering --> "Spara".

Envalslista

Formulär: Envalslista. Rullgardinslist med möjlighet att välja ett val.

Obligatorisk: klicka i om rutan ska vara obligatorisk.

Sortering: välj i vilken ordning "Envalslista" ska komma i.

Rubrik: fyll i rubrik.

Underrubrik: fyll i underrubrik.

Beskrivning: fyll i beskrivning.

Markering/färgkod: slumpa eller fyll i en färg som rutan ska ha.

Lägg till alternativ för Envalslista:

Klicka på "Ändra"-knappen under kolumnen "Formulär" --> "Lägg till val" --> ange val och sortering --> "Spara".