Inför bland annat en viktig träning eller en match kan det vara bra att skicka en kallelse till medlemmarna för att på förhand få veta vilka som kan närvara. Kallelserna går ut till medlemmarna över mail och kan besvaras antingen via mail eller i SportAdmin MedlemsApp.

Skicka kallelse

1. Lägg till en aktivitet i medlemsgruppen.
  2. Gå till ”Kallelser” i toppmenyn klicka på ”Visa” ute till höger om den aktuella aktiviteten.
  3. Om aktivitetsinformationen behöver korrigeras klicka ”Ändra”.
    Klickar du "Ändra" kan du också välja om det ska skickas påminnelser på kallelsen. "Auto påminnelse" är ibockad när aktiviteten skapas – vill du inte att det ska skickas några påminnelser på kallelsen bockar ni ur den bockrutan och klickar "Spara och börja kalla".

OBS! Det går ej att bocka ur "Auto påminnelse" på aktiviteter med aktivitetstypen "Matcher".
  4. Markera vilka deltagare som ska få kallelsen → klicka på ”Maila kallelse”.

Såhär gör du för att skicka vanligt mail till medlemmarna som fått kallelsen

När du gått in på aktiviteten (genom att klicka på aktivitetsdatumet) → välj någon av flikarna "Kommer", "Kommer ej", "Ej svarat"  gå sedan längst ner på sidan och klicka på "Gör ett utskick till urvalet".

Förhandsrapportering

Läs om förhandsrapportering här.