Inför en viktig träning eller nästa match kan det vara bra att skicka en kallelse för att på förhand få veta vilka som dyker upp. Kallelserna går ut till medlemmarna över mail och kan besvaras antingen via mail eller i SportAdmin MedlemsApp.

Såhär skickas en kallelse

1. Lägg upp en aktivitet under menyn Medlemsgrupper välj aktuell medlemsgrupp i dropdownmenyn klicka på ”Närvaro” i toppmenyn. Läs mer om detta här.
2. Gå till ”Kallelser” i toppmenyn klicka ”visa” ute till höger om aktuell aktivitet.
3. Om aktivitetsinformationen behöver korrigeras klicka ”Ändra”.

Klickar du "Ändra" kan du också välja om det ska skickas påminnelser på kallelsen. Automatisk påminnelse är ibockat när aktiviteten skapas – vill du inte att det ska skickas några påminnelser på kallelsen bockar du ur och trycker "Spara och börja kalla".
4. Markera vilka deltagare som ska få kallelsen → klicka sedan på ”Maila kallelse”.

Såhär gör du för att skicka vanligt mail till medlemmarna som fått kallelsen

Välj någon av flikarna "Kommer", "Kommer ej", "Ej svarat" --> gå sedan längst ner på sidan och klicka på "Gör ett utskick till urvalet"

Förhandsrapportering kan ställas in på en aktivitet (närvaro uppe i toppmenyn) och används för att svara på en aktivitet även om det inte finns en kallelse. Svaret registreras av medlemmen via MedlemsAppen.